Perinteinen suomalainen verikuppaus

Erityisen suositeltavaa kuppaus on seuraavissa asioissa

parantamaan yleiskuntoa ja terveyden ylläpitoon
lihasperäiset kivut ja säryt
fibromyalgia
reuma
raajojen verenkierto- ja nestekiertohäiriöt
migreeni, päänsärky
astma
ihottuma, akne, psoriasis + muut iho-ongelmat
korkea verenpaine
korkea hemoglobiini
eturauhasvaivat
vaihdevuosivaivat
erilaisissa elämän muutos- ja siirtymätiloissa

Hyvinvointi Heinonen
Kuppausta ei suositella henkilöille, joilla on:
  • anemia
  • verenvuototauti
  • k-vitamiinin puutostila
  • verenohennuslääkkeet käytössä (lääkärin ohjauksessa voi kupata, jos lääkinnässä on mahdollista pitää taukoa)
  • syöpä
  • sydäntauti joka estää saunomisen
  • yleinen heikkous
  • raskaana olemisen aikana

Verikuppaus on yksi maailman vanhimpia hoitomuotoja. Se rentouttaa ja puhdistaa kehoa niin henkisesti kuin fyysisesti. Kivut helpottavat, mieli virkistyy ja olo kevenee. Nykyään kuppaus määritellään ns. ärsytyshoidoksi, jolla pyritään aktivoimaan kehon omien parantavien voimien toimintaa ja lisäämään elimistön omien rauhoittavien ja kipua lieventävien hormonien erittymistä.

Käytännössä kuppaus poistaa kehon kuonaista pintaverta sekä kudosnesteitä laskimoverenkierrosta.

Kuppauksen vaikutukset huomaa heti hoidon jälkeen, mutta muutoksia ja kehon puhdistumista tapahtuu hiljalleen vielä haavojen paranemisen ajan, eli noin viikon verran.

Kuppaus poistaa niin sanotun ”pahan veren” lisäksi myös kehoon kertynyttä aineetonta henkistä kuormaa. Kuppaus symboloi henkistä irtipäästöä asioista, jotka eivät enää omassa elämässä palvele.

Kuppauksen sanotaan aloittavan aina uuden aikakauden ihmisolennon elämässä, joten se sopii hyvin erilaisiin ”siirtymäriittehin” (esim. avioliittoon astuminen, työpaikan vaihdos, parisuhteen päättyminen, henkisen kehityksen vaiheet tms.)

Ennen kuppausta asiakas rentoutuu ja löylyttelee saunassa. Sen jälkeen hän asettuu pesutiloissa olevalle hoitopöydälle vatsalleen. Iho pestään desinfioivalla saippualla samalla lihaksia hieroen. Kuppaussarvet asetetaan paikoilleen selkään, käsiin ja jalkoihin, jonka jälkeen tehdään pintanaarmut jokaisen sarven alle kuppauskirvestä käyttäen.

Toimenpide tuntuu, mutta on kivutonta.

Sarvet alkavat täyttyä verellä ja kupattava saa nauttia rentouttavasta tunteesta. Sarvia tyhjennellään kunnes haavat lakkaavat vuotamasta. Tämän jälkeen iho pestään hyvin. Virkistynyt kupattava saa nousta juomaan raikasta vettä ja aloittaa uuden ihanan aikakautensa. Hoidon kesto saunotteluineen n. 1-1,5h

Kuppaus voidaan tehdä haluamassasi paikassa esim. omassa kodissasi. Tiloista tulisi löytyä sauna sekä pesuhuone, jossa on sopivasti tilaa hoitopöydälleni (200x70cm).

Tuon hygieeniset välineet sekä kaiken muun tarvittavan mukanani ja siivoan tilat ennen ja jälkeen kuppauksen, joten voit itse vain nauttia kuppauksen rentouttavasta vaikutuksesta.

Kuppaus voi olla vain sinulle tai voit varata ajan ystäväsi kanssa, jolloin hoidot tehdään peräkkäin.

Kysy myös kuppausta pienille ryhmille (3-5hlöä).

Kuppaus Nokia, Hyvinvointi Heinonen